Marraskuussa soi Pimeyden tango

Loppusyksy on ollut pimeyttä tulvillaan, mutta Ylöjärvellä soi viime viikolla Pimeyden tango. Kaupungin yö -musikaalimme kaikki kolme esitystä on nyt pidetty – ja vieläpä loppukaronkkakin. Mikkisäätöä riitti viime metreille asti, mutta lopulta kaikki sujui loistavasti! Opiskelijani olivat silkkaa kultaa hoitaessaan kukin vastuullisesti roolinsa ja tehtävänsä.

Yhdessä teatteri-ilmaisun kurssin opiskelijoiden kanssa käsikirjoittamani ja ohjaamani musikaali sai myös mukavasti julkisuutta. Aamulehti lähetti sen live-esityksenä digitilaajilleen. Lisäksi Ylöjärven Uutiset julkaisi siitä upean, kehuvan arvion tämän viikon paperilehdessään. Moreenimediasta löytyy reportaasi iltanäytöksestä. Eppu Normaalin Pantsekin muuten istui yleisössä ja totesi musikaalista tulleen ”hyvä mieli”.

 

Taniwhasta puolestaan julkaistiin muutama viikko sitten huolella tehty kirja-arvio Kulttuuritoimituksessa. Erityisesti ilahduin tästä kohdasta:

“Ella tarkastelee aikuisia ja ympäröivää maailmaa kirkkaasti, toisinaan armottomasti ja sarkastisestikin. Kertojanääni ottaa tosissaan sekä päähenkilölapsen että lukijan. Taniwhassa ei ole lässyttävää otetta, vaikka Ella on uskottavasti ikäisensä.

Tämä osoittaa kirjoittajan taitavuuden. Ei ole helppoa löytää kielirekisteri ja perspektiivi, joka olisi päähenkilön ikätason mukainen, mutta sävykäs. Kumara-Moisio ymmärtää lapsen maailmaa ja eläytyy siihen arvostavasti.”

Näiden sanojen ja musikaalimuistojen lämpö siivittäköön minut kohti joulua!

 

(Digi-Aamulehdessä näkyvän yhteiskuvan on ottanut Toni Repo; muut kuvat ovat Ylöjärven lukion arkistokuvia)