Toivo kiinnosti Helsingin Kirjamessuilla

Helsingin Kirjamessut koettu – olipa elämys! Olin mukana seuraavissa ohjelmanumeroissa:

”Solarpunk – toivon tieteiskirjallisuutta” -paneelikeskustelu Punavuori-lavalla 24.10.2019 klo 14.00-14.30: Solarpunk on uusi tieteiskirjallisuuden alalaji, joka esittelee kestävän kehityksen mukaisia tulevaisuuksia. Sitä voisi pitää dystopian vastakohtana, sillä näitä tulevaisuuksia yhdistää ajatus toivosta. Paneelissa kirjailijat Risto Isomäki, Taru Kumara-Moisio, Mia Myllymäki ja Vesa Sisättö (pj)

Ihmisversoja, haastattelu Kallio-lavalla 24.10.2019 klo 16.30-17.00: Nuortenromaani Ihmisversoja kuvaa identiteettiään etsiviä nuoria kansainvälisellä tutkimusasemalla avaruudessa – tieteeseen ja ihmisyyteen luottaen. Voisiko ihmiskunnan tulevaisuus olla Ihmisversojen kaltainen? Haastateltavana kirjailija Taru Kumara-Moisio, haastattelijoina Kallion lukion opiskelijat

 

Hämmästyin, miten paljon kuulijoita Solarpunk-paneelikeskustelumme sai. Katsomo oli aivan täynnä. Suurin osa oli varmaankin tullut Risto Isomäen takia, mutta luulen, että myös toivo-näkökulma kiinnosti. Kuulinkin paneelin jälkeen kehuja siitä, kuinka mielenkiintoisia ajatuspolkuja keskustelumme onnistui nostamaan esiin.

KirjaKallio-haastattelu oli puolestaan aivan ihana sen vuoksi, että nuoret haastattelijat olivat niin huolella perehtyneet teokseen ja esittivät huikaisevan oivaltavia kysymyksiä. Lisäksi haastattelun lomassa kuultiin näyte-esitys yhdestä kirjan kohtauksesta. Liikutti, miten hienosti kyseinen lukiolaisesiintyjä muisti romaanini tekstiä ulkoa ja kykeni vielä eläytymään siihen.

Nyt messuhuuman jälkeen yritän keskittyä tulevaan lukiomusikaaliin. Lisäksi olen marraskuussa mukana tamperelaisessa Hämärä-kirjallisuustapahtumassa.

 

Netin puolella romaaneistani on viime aikoina näkynyt muutama tuore maininta:

KosminenK pohdiskeli Taniwhaa tarkkanäköisesti Instagramissa.

J.O. Hiltusen Taniwhasta kirjoittamasta kiittävästä kirja-arvostelusta (Tähtivaeltaja-lehti 3/2019) on nyt puolestaan luettavissa nettiversio.

Ihmisversoja-romaanini oli mukana Virke-lehden (3/2019) nuortenromaanikatsauksessa, jossa esiteltiin digiaikaa ja teknologiaa käsitteleviä teoksia. (Virkettä voivat tosin lukea vain tilaajat.)