Terveisiä Dublinin Worldconista!

Palasin eilen kotiin Dublinissa järjestetystä Worldcon2019-nimisestä science fiction -tapahtumasta. Osuuskummailin Convention Centressä markkinoimassa Osuuskumman kansainvälisiä julkaisuja ja seurasin kiinnostavia ohjelmanumeroja, esimerkiksi paneelikeskustelut aiheista ”Educating children in how to avoid a dystopia” ja ”The use of SF in higher education”. Sain myös keskusteltua jonkin verran hopepunkista, solarpunkista ja myyttien käytöstä kirjallisuudessa.

Ihanaa oli myös tutustua Irlannin pääkaupunkiin. En ollut koskaan ennen käynyt Dublinissa, joten katuja tuli käveltyä ristiin rastiin – jalat väsyksiin. Trinity Collegen vanha kirjasto oli uskomattoman hieno! Vapaahetkiä vietin myös Liffey-joen ylittävillä silloilla ja St. Stephen’s Green -puistossa. Ja pitihän sitä lisäksi poiketa pari kertaa irlantilaiseen pubiin.

Tekisi kovasti mieli lähteä myös ensi kesänä Worldconiin, sillä se pidetään silloin Uudessa-Seelannissa. Matka on kuitenkin sen verran raskas ja kallis, että jää nähtäväksi, toteutuuko se. Maagisrealistisen Taniwha-romaanini englanninkielistä käännöstä lähtisin kyllä mielelläni markkinoimaan Wellingtoniin, mutta valitettavasti minulla ei ainakaan vielä ole sopimusta sellaisesta julkaisusta, heh! Tiedusteluja kyllä tein.

Elokuuni on Dublinin-matkaa lukuun ottamatta kulunut pitkälti koulunaloitushommissa. Lukujärjestykseni on täyteläinen, ja lisäksi työstän opiskelijoiden kanssa musikaaliprojektia. ”Kaupungin yö” -musikaali tekee kunniaa 150 vuotta juuri täyttäneelle Ylöjärvelle omalla humoristisella tavallaan. Vastaan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta, mutta myös opiskelijat pääsevät vaikuttamaan monin tavoin kokonaisuuteen.

Tämän vuoden romaaneistani on muuten kertynyt näin kesän lopulla ja syksyn kynnyksellä taas muutamia arvioita lisää:

Lukihäirikkö-kirjablogi

Hyvähuomen-blogi

Toisinkoinen

Kosmoskynä-lehti

 

Seuraava kirjallinen liikahdukseni on ensi viikonloppuna: pyörin mukana Taide & Kirja -tapahtumassa Tampereen Finlaysonilla ”lasten lauantaina” ja kerron siellä nuortenromaanistani Ihmisversoja klo 15.30.